Jump to content

Digitala biblioteket för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm, Trosa & Vingåker.

Cover for Werner Aspenström
Isbn: 978-91-2709-585-4
Publisher: Natur & Kultur
Category:
Humanities
Accessible since: November 2011

E-book

Werner Aspenström

Det är lätt att slå följe med Werner Aspenström (1918–1997). Språket i hans dikter är enkelt och hans tilltal tydligt. Men den verklighet han strävar efter att gestalta är svår att bemästra. ”Motsägelser, ett tyglat tumult, /bättre fann jag inte världen”, lyder en sammanfattande formulering i en av hans dikter. Hans författarskap kunde ha blivit ett av våra mörkaste – om han inte också strävat efter att forma sin dikt till en lovsång.

Hans Isaksson följer i denna bok ett antal betydelsefulla spår in i Aspenströms lyrik, prosa och dramatik. Isaksson tar upp födelseplatsen Torrbos stora betydelse för författarskapet, Aspenströms uppgörelse med 40-talismen, men också samhällskritik och drömdiktning. Slutligen kommer Ikaros-temat i fokus och den för Aspenström så avgörande ”konsten att stanna”.

Hans Isaksson (f 1942) är förläggare på Albert Bonniers Förlag och har tidigare skrivit om Lars Gyllenstens romankonst. Hans bok är den första presentationen av Aspenströms författarskap i dess helhet.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone