Jump to content
The library informs: Gemensam e-bokssida för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm, Nyköping, Strängnäs, Trosa & Vingåker. De flesta frågor kan du få hjälp med via "vanliga frågor och svar" under fliken "så funkar det", för övriga frågor vänligen kontakta ditt lokala bibliotek.
Cover for Glömda
Isbn: 978-91-8501-149-0
Publisher: Pocky
Category:
Society & Culture
Accessible since: November 2011

E-book | 28 days for loan

Glömda

Under arbetet med den här boken bodde journalisten Hanna Sofia Öberg på en flyktingförläggning i södra Sverige under ett år. Resultatet blev Glömda, ett omskakande reportage om hur vardagen ser ut för den som lever som asylsökande i Sverige.

I Glömda får vi lära känna människor och familjer som lever sina liv i väntan på det stora beskedet. De lever i ett Sverige där Migrationsverkets personal dukar fram tårta och champagne för att fira att några av dem tvingats ut ur landet. Och där svenskarna får veta att väntande barn som drabbats av svåra depressioner bara spelar apatiska för att öka sina chanser att få stanna.

Glömda är ett reportage om Migrationsverket, om sanningen bakom Sveriges påstått humana flyktingpolitik, om makt och om vanmakt.

Men framför allt är Glömda berättelsen om Josef, Senan, Pervin och andra väntande människor vars existens de flesta av oss har glömt bort.

Glömda. Rapport från en svensk flyktingförläggning är nödvändig läsning för alla som vill skapa sig en egen uppfattning i flyktingfrågan.

OM FÖRFATTAREN
Hanna Sofia Öberg är journalist med examen i svenska och religionsvetenskap. Hennes uppmärksammade reportage från flyktingförläggningen i Hultsfred i Norrköpings Tidningar har belönats med Röda Korstets första journalistpris 2006.

Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone