Jump to content
The library informs: Gemensam e-bokssida för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm & Trosa. De flesta frågor kan du få hjälp med via "vanliga frågor och svar" under fliken "så funkar det", för övriga frågor vänligen kontakta ditt lokala bibliotek. ”Katrineholms bibliotek kommer att lämna Sörmlandsportalen den 24 april. För dig som är låntagare på Katrineholms bibliotek är det då inte längre möjligt att låna e-böcker eller ljudböcker via Sörmlandsportalen eller i appen Bibliotek. Tänk på att pågående lån också upphör att gälla från det datumet.

Digitala biblioteket för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm & Trosa.

Cover for Tillbaka till Pompeji
Isbn: 978-91-8648-517-7
Publisher: Roslagstext förlag
Category:
Children's books 9-12 years
Accessible since: August 2013

E-book

Tillbaka till Pompeji

Förskräckt stirrar Ramona på Theo, plötsligt är allt en mardröm.
Ramona är på en skolresa till ruinstaden Pompeji. Hon mår dåligt av gipsavgjutningarna av dem som dött i vulkanutbrottet som utplånade staden. Hon sätter sig ner för att vila och somnar.
När Ramona plötsligt vaknar ser hon ett levande Pompeji. Ramona inser att hon blivit förflyttad i tiden till Pompeji, före vulkanutbrottet! Hon blir jätterädd. Hon vet att staden kommer att utplånas, alla männinskorna kommer att dö, även hon och Theo, om de inte tar sig därifrån i tid. Men hon vet inte när vulkanen kommer att förinta staden, om hundra år, om tio år eller om tion minuter...
Detta är debutboken som Kim M. Kimselius gjorde dundersuccé med julen 1997. Boken har översatts till flera språk och har läsare i alla åldrar. Kimselius levandegör sakkunningt historien om Pompeji och tar läsaren med på en fängslande resa genom tiden. En bok du har svårt att lägga ifrån dig.

"Har Blekinge fått sin egen Astrid Lindgren?"

Bleckinge Läns Tidning

Tillbaka till Pompeji blev 2009 utsedd som en av årets bästa utländska ungdomsbok på Island.

1:a fristående boken i den historiska äventyrsserien om Theo och Ramona.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone