Jump to content
The library informs: Gemensam e-bokssida för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm & Trosa. De flesta frågor kan du få hjälp med via "vanliga frågor och svar" under fliken "så funkar det", för övriga frågor vänligen kontakta ditt lokala bibliotek. Från 1 december 2021 så hänvisas låntagare på Vingåkers bibliotek till https://bibliotek.vingaker.se för lån av e-medier.

Digitala biblioteket för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm & Trosa.

Cover for Konsten att vara Caroline
Isbn: 978-91-7461-449-7
Publisher: Lind & Co Förlag
Category:
Novels
Accessible since: May 2015
Narrator: Frida Hallgren
Length: 6 hours 56 minutes

Audiobook

Konsten att vara Caroline

Tjugofemåriga Caroline väntar på att livet ska börja. Drömmen är att öppna en egen tapasrestaurang. Problemet är bara att det fattas minst en halv miljon i startkapital. Så tills vidare får hon nöja sig med jobbet i delidisken på matjätten Maxfood.
Mellan arbetspassen lagar hon mat, träffar fel typ av män, umgås med sin pappa, en småkriminell, före detta stjärnkock, och får upp ögonen för ensamstående mamman Bente. Hon försöker också närma sig sin egen mamma, som fastnat i sorgen efter Carolines lillebror.
Så en dag får Caroline en högst annorlunda förfrågan från en kollega. Hon erbjuds delta i ett brott, som om det lyckas, skulle kunna gjuta liv i hennes drömmar ... Konsten att vara Carolineär en modern Robin Hood-skröna - en varm och skruvad roman med mycket humor och spänning.

Peter Barlach (född 1968) är författare, regissör och musiker. Han har tidigare skrivit manus för film och teater samt flera ungdomsböcker, bland andra Inte bara tennis och Fifteen love.Konsten att vara Caroline är Barlachs debutroman för en vuxen publik.

Sagt om Peter Barlachs tidigare böcker:

"En viktig historia att berätta - och det gör han på ett fantastiskt sätt!"
Ingalill Mosander, Go'kväll

"Väldigt, väldigt bra!"
Yukiko Duke, SVT

"Man skulle kunna tala om absolut gehör [...] I skolan borde boken vara fullkomligt given när teman som kärlek och sex, sorg eller identitet behandlas."
Jan Nilsson, Bibliotekstjänst

"En stark och drabbande skildring."
Svenska Dagbladet

"Hela boken är oemotståndlig."
Helsingborgs Dagblad

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone