Jump to content
The library informs: Gemensam e-bokssida för folkbiblioteken i Flen & Trosa. De flesta frågor kan du få hjälp med via "vanliga frågor och svar" under fliken "så funkar det", för övriga frågor vänligen kontakta ditt lokala bibliotek.
Cover for Ljuset vi inte ser
Isbn: 978-91-8744-175-2
Publisher: Bookmark Förlag
Category:
Novels
Accessible since: October 2015

E-book

Ljuset vi inte ser

Pulitzerpriset, Carnegie-medalj, ABIA-vinnare och över 100 000 femstjärniga läsaromdömen. Kritiker och läsare står enade: Ljuset vi inte ser är en mycket speciell bok!

Den franska flickan Marie-Laure har nyligen blivit blind och kan bara tolka krigets fasor genom ljud, dofter och beröring.

I Tyskland drömmer barnhemspojken Werner om att bli radiotekniker, men kan bara undslippa ett hårt liv i kolgruvan genom Hitlerjugend.

När Marie-Laure flyr det ockuperade Paris och Werner skickas på ett hemligt uppdrag förenas deras öden i Saint-Malo en stad som kommer att totalförstöras av kriget.

Ljuset vi inte ser är en gripande historia om människor som, mot alla odds, kämpar för att överleva. En fängslande berättelse om den grymhet som en gång slog klorna i Europa och om den godhet som göms i djupet av våra hjärtan.


"Oerhört vackert berättad." Östgöta Corren

"Det här en bok att leva i. Som gjord för en lång resa." Ingalill Mosander, Go'kväll

"Ett mästerverk! En fängslande berättelse som aldrig släpper taget." Tidningen Allas

"En berättelse med stort b för den som vill låta sig svepas bort ger hopp om ljus även i de mörkaste av tider." Hufvudstadsbladet

"Texterna är som poesi, ändå bland det mest lättillgängliga jag läst. Jag bara läste och läste och plötsligt var boken slut. Ändå känns det som att jag tar med mig något riktigt stort från den." Alexander Schulman

"Angelägen inte bara för sin skildring av hur människor i onda tider kan framstå som trovärdiga också i all sin osannolika godhet, utan också för den tidsatmosfär författaren fångat med såväl sakkunskap som detaljrikedom." Bibliotekstjänst


"Magnifik!" The Guardian (UK)

"Ett mästerverk." Library Journal

"Överraskande vågad." The Boston Globe

"En bok att leva i ... att aldrig vilja släppa." Booklist

"Fängslande berättelse, vackert språk." Washington Post

"Underbar ... En förvånansvärt kärleksfull roman." Seattle Times

"Anthony Doerr tar språket bortom dödlighetens gräns." Vanity Fair

"En stor vacker saga ... Ambitiös och majestätisk." Los Angeles Times

"Bedövande vacker och oemotståndligt upplyftande." Entertainment Weekly Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone