Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Gemensam e-bokssida för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm, Nyköping, Strängnäs, Trosa & Vingåker. De flesta frågor kan du få hjälp med via "vanliga frågor och svar" under fliken "så funkar det", för övriga frågor vänligen kontakta ditt lokala bibliotek.
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för Författaren Emile Zola – Återutgivning av text från 1887
Isbn: 978-91-7755-056-3
Förlag: E-boksförlaget
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: januari 2017

E-bok | 28 dygns lånetid

Författaren Emile Zola – Återutgivning av text från 1887

En av 1800-talets mest inflytelserika författare var fransmannen Emile Zola.
I den här e-boken ”Porträtt Emile Zola” får du läsa en skildring av Zola och hans författarskap som skrevs när han stod på höjden av sin långa karriär.

När den här artikeln publicerades 1887 var Emile Zola en av världslitteraturens viktigaste personer trots att han bara var 47 år.
I den här e-boken får du framför allt läsa om Zola och hans inflytande på den naturalistiska rörelsen inom litteraturen.
Du får också läsa om den litteratur, konst och musik som i sin tur gav Emile Zola inspiration till sina verk.

Artikeln skrevs av den svenske journalisten och litteraturkritikern Hjalmar Sandberg (1844–1923). Sandberg skrev regelbundet om kultur för både tidskriften Ny Illustrerad Tidning och dagstidningen Svenska Dagbladet, mellan åren 1888 och 1891 var han också chefredaktör för den senare publikationen.

Porträttet av Emile Zola är ett träsnitt som skapades av den franske xylografen Charles Baude (1853–1935).Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone