Jump to content
The library informs: Gemensam e-bokssida för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm, Nyköping, Trosa & Vingåker. De flesta frågor kan du få hjälp med via "vanliga frågor och svar" under fliken "så funkar det", för övriga frågor vänligen kontakta ditt lokala bibliotek.
Cover for De mörka vattnen stiger
Isbn: 978-91-7701-793-6
Publisher: Modernista
Category:
Novels
Accessible since: September 2017

E-book | 28 days for loan

De mörka vattnen stiger

»Mänskligt. Mästerligt. Av en av Storbritanniens mest bländande författare. En hyllningssång till människans tragiska predikament.« | The New York Times

»En meditation över ålderdomen, med ekon av Simone de Beauvoir och Samuel Beckett, sjudande av apokalyptiska motiv.« | The Guardian


Fran må vara till åren kommen, men tänker inte ge sig utan en fajt. Hon njuter av vin, gillar att köra bil i hög fart och bor kvar i huset som alla tjatar om är hälsovådligt. Hennes ex Claude, en före detta läkare som skriver ut läkemedel till sig själv och är besatt av Maria Callas, hennes gamla bästa vän Jo, den flamboyante sonen Christopher och den allvarsamma dottern Poppet – alla hennes nära och kära söker lyckan, var och en på sitt sätt. Men vad kommer att bli deras hälsning till världen? Vem kommer att vinka, vem kommer att drunkna, när slutet är nära?
Margaret Drabbles senaste roman De mörka vattnen stiger är en bok som tar sig an de stora frågorna: Vad skapar ett gott liv? Och en god död? Ömsom lycklig, djupt inkännande, ömsom mörkt sardonisk och gripande. En triumfatorisk, virtuos roman om kärleken, döden, soldränkta öar, poesi, tidvatten, oväntade slut och pånyttfödelser.
De mörka vattnen stiger [2016] har redan hyllats som ett mästerverk i den engelskspråkiga världen. Här i svensk översättning av Alva Dahl.

MARGARET DRABBLE är en engelsk författare och dramatiker, född i Sheffield 1939. Kritikerhyllad redan med debutromanen A Summer Bird-Cage [1963]. Sedan decennier räknas hon till Storbritanniens viktigaste författare.

»Ett lågmält revolutionärt porträtt av en åldersgrupp vars liv är precis lika angelägna som alla andras, men som sällan tas i beaktande. Betyg: 5 av 5.« | The Telegraph

»En mörkt fyndig och upplyftande roman.« | Sunday Times

»Mästerlig, gripande, upplyftande.« | Mail on Sunday

»Nyskapande och intelligent, översvallande relevant.« | The IndependentLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone