Jump to content

Digitala biblioteket för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm, Trosa & Vingåker.

Cover for Av jord är du kommen
Isbn: 978-91-7779-454-7
Publisher: Lind & Co Förlag
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: June 2018
Narrator: Fredde Granberg
Length: 9 hours 8 minutes

Audiobook

Av jord är du kommen

Del 6: Erik Sandström.

Gävlepolisens mest rutinerade kriminalkommissarie Birger Andréasson har fått ett av sina hetaste fall någonsin på bordet. Den tidigare länspolismästaren Mats Andersson har hittats mördad mitt på Gävle sjukhus helikopterplatta. Efter att han dödats har någon klätt honom i en polisuniform av permissionsmodell och lagt honom till rätta i en position som liknar ett kors. I ena polishandsken hittar man ett avskuret finger med en graverad ring. Där står: Av jord är du kommen.

Två dagar senare hittas liket av en annan man. Även dennes kropp är placerad på samma sätt och är iklädd en polisuniform. I ena handsken har han en vigselring med graveringen: Jord skall du åter bli.

Ambulanssjuksköterskan Erik Sandström har mot alla odds lyckats hålla sig nykter och vardagen på Gävleambulansen är lugnare än vanligt. Hans vän, ordningspolisen Patrik Andréasson, har en jobbig period då han är avstängd i väntan på internutredning. Och när desperationen i Birger Andréassons utredning är som störst söker han upp sin son Patrik för att be om hjälp. Varför har någon mördat den tidigare länspolismästaren?

Det blir början på en gåta som leder långt in i en mörk hemlighet, in i en värld som ingen med fri vilja vill se.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone