Jump to content
The library informs: Gemensam e-bokssida för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm & Trosa. De flesta frågor kan du få hjälp med via "vanliga frågor och svar" under fliken "så funkar det", för övriga frågor vänligen kontakta ditt lokala bibliotek. Från 1 december 2021 så hänvisas låntagare på Vingåkers bibliotek till https://bibliotek.vingaker.se för lån av e-medier.

Digitala biblioteket för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm & Trosa.

Cover for Englands historia, 1. Från Doggerland till Robin Hood
Isbn: 978-91-7789-256-4
Publisher: Historiska media
Category:
History
Accessible since: January 2020
Narrator: Magnus Roosman
Length: 7 hours 19 minutes

Audiobook

Englands historia, 1. Från Doggerland till Robin Hood

"Detta verk handlar om England, men också om den värld och de folk som i historisk tid har influerats av England och engelsmännen. England utgör navet i en krönika som, ju längre fram i tiden vi blickar, omsveper allt större delar av jorden."

Så säger Dick Harrison i inledningen till sitt standardverk om vårt grannland på andra sidan Nordsjön. Nästan alla svenskar har en relation till England, men hur mycket vet vi egentligen om landets långa historia?

I Englands historia del 1 beskriver historieprofessor Dick Harrison landets utveckling från stenåldern – hur jägar- och samlargrupper sökte sig över Doggerland för att sätta bo i dagens Storbritannien – och hur brons- och järnålderssamhällen uppkom. Därefter flyttas blicken mot romarna, som erövrade och koloniserade huvuddelen av ön, och anglosaxarna, som övertog landet under tidig medeltid.

I författarens kunniga och engagerande skildring framträder både händelser som format landets utveckling, liksom det myller av personer som varit med och byggt sitt land.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone