Jump to content

Digitala biblioteket för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm, Trosa & Vingåker.

Cover for Mitt Balkan - Mat och människor
Isbn: 978-91-8901-921-8
Publisher: Votum Förlag
Category:
Memoirs & Biography Cooking, food and drink
Accessible since: June 2020

E-book

Mitt Balkan - Mat och människor

Smaka på Balkan!
E-bok av den tidigare utgivna boken med samma namn. Nu med nytt omslag.

Jovan Radomir, känd för allmänheten från SVT, bjuder på personliga favoriter och klassiker från en region med gedigen matkultur. Det är enkelt och gott Nema problema!

Jovan berättar om typiska mattraditioner och råvaror. Och delar med sig av minnen och möten. Allt ackompanjerat av mustiga bilder från Balkan och ur Jovans privata album. Mitt Balkan är den första matboken om Balkan som utkommit på många, många år.
Prova att laga: fikonkaka - serbiska mössor - fyllda paprikor med kött - ajvar - meze - vaniljpaj - majsbröd ...
Och läs om: kaffe- och juicekulturen, Rakija den serbiska nubben, hur den rustika husmanskosten blev gourmetmat på Grand Hotel ...

"Underbara miljöbilder, frestande rustika matfotografier och välkomponerad layout gör boken användbar både som kokbok och som inspirationskälla inför resor till forna Jugoslavien... Kokböcker från den del av världen har inte hört till vanligheterna och det gör den än mer spännande." Bibliotekstjänst, Erika Storme Martinger

Jovan Radomir är känd för allmänheten som programledare och programpresentatör på SVT. Han har rötterna i de Bosnienserbiska delarna av forna Jugoslavien. På 60-talet flyttade familjen till Katrineholm.

 Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone