Jump to content
The library informs: Gemensam e-bokssida för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm & Trosa. De flesta frågor kan du få hjälp med via "vanliga frågor och svar" under fliken "så funkar det", för övriga frågor vänligen kontakta ditt lokala bibliotek. Från 1 december 2021 så hänvisas låntagare på Vingåkers bibliotek till https://bibliotek.vingaker.se för lån av e-medier.

Digitala biblioteket för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm & Trosa.

Cover for Pierre Paul Riquet Kanalbyggaren - en galen pojkdröm blir världsarv
Isbn: 978-91-8831-730-8
Publisher: Ebokförlag Gullestad
Category:
Memoirs & Biography Social and cultural history Travel & Holiday
Accessible since: May 2021

E-book

Pierre Paul Riquet Kanalbyggaren - en galen pojkdröm blir världsarv

Trettioåriga kriget bryter ut. En pojk får en galen idé om hur drömmen om en kanal som förenar Atlanten med Medelhavet skulle vara möjlig och lyckas mot alla odds.

Nästan 400 år senare tog långfärdsseglaren Bert Eriksson och hans hustru Elsmari genvägen från Atlanten till Medelhavet på Canal du Midi, som korsar den franska landsbygden. En 24 mil lång, idyllisk kanal genom ett landskap med vingårdar, historiska städer och byar. På hemvägen till Sverige bestämde de sig för att övervintra i byn Homps, där de fick ta del av det franska, genuina lantlivet.

Under färden på Canal du Midi väcktes nyfikenheten om kanalens historia, och den man som ägnade sitt eget liv, och styrde livet för flera generationer i sin familj, som kanalbyggare.

De stannade i städerna, och grävde i kanal-arkiven efter dokument som kunde ge en bild av denne man, som av många ansågs galen när han först presenterade sitt projekt.

Den här spännande berättelsen handlar om Pierre Paul Riquet, en genialisk man som aldrig gav upp.

Bosse Rundkvist


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone