Jump to content
The library informs: Gemensam e-bokssida för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm & Trosa. De flesta frågor kan du få hjälp med via "vanliga frågor och svar" under fliken "så funkar det", för övriga frågor vänligen kontakta ditt lokala bibliotek. ”Katrineholms bibliotek kommer att lämna Sörmlandsportalen den 24 april. För dig som är låntagare på Katrineholms bibliotek är det då inte längre möjligt att låna e-böcker eller ljudböcker via Sörmlandsportalen eller i appen Bibliotek. Tänk på att pågående lån också upphör att gälla från det datumet.

Digitala biblioteket för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm & Trosa.

Cover for Skuggkriget
Isbn: 978-91-7835-772-7
Publisher: Bokfabriken
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: July 2021
Narrator: Sofia Berntson
Length: 10 hours 53 minutes

Audiobook

Skuggkriget

Journalisten Ebba Gerlach väntar vid den avtalade mötesplatsen på en strand i Skåne. Men ingen kommer. I stället hittas en liten flicka och en mördad kvinna. Därmed börjar en jakt på en mördare medan Ebba försöker ta reda på vad som hände med flickans familj.

Det är november 1941 och innan hon drogs in i mordhistorien har Ebba, en av Sveriges första kvinnliga utrikeskorrespondenter blivit utvisad från Berlin efter att ha ställt besvärliga frågor om vad som sker med judarna i Östeuropa.

Mötet på stranden var tänkt till ett reportage om en judisk änkas flykt med sina döttrar från krigets Berlin till trygga Sverige. Ebba planerar att möta dem när de smugglas iland i Skåne. Snart inser hon att Sydsverige inte är så fredligt som hon hade trott och att nazitysklands inflytande når även dit.

Vem är den mördade kvinnan? Och flickan?

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone