Jump to content
The library informs: Gemensam e-bokssida för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm & Trosa. De flesta frågor kan du få hjälp med via "vanliga frågor och svar" under fliken "så funkar det", för övriga frågor vänligen kontakta ditt lokala bibliotek. Från 1 december 2021 så hänvisas låntagare på Vingåkers bibliotek till https://bibliotek.vingaker.se för lån av e-medier.

Digitala biblioteket för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm & Trosa.

Cover for Meter i sekunden
Isbn: 978-91-8023-103-9
Publisher: Modernista
Category:
Novels
Accessible since: August 2021

E-book

Meter i sekunden

Förra årets stora danska succéroman

En ung kvinna flyttar till Västjylland och frågorna hopar sig. Hur småpratar man med den lokala mathandlaren? Kan man stoppa världens dårskap med en frågespalt? Vad tänker västjyllänningarna på i pauserna mellan sina meningar? Varför är folkhögskoleeleverna så glada, och hur fäller man ihop en barnvagn i ett stycke?
Meter i sekunden är en humoristisk och kärleksfull roman om en ung kvinna som flyttar till Västjylland och ska hitta en väg genom folkhögskolelivet och den västjylländska samtalsformen, och samtidigt komma in i rollen som nybliven förälder och orakel i lokaltidningens frågespalt.
I svensk översättning av Helena Hansson och Djordje Zarkovic.

STINE PILGAARD [f. 1984] är en dansk författare som slog igenom i hemlandet 2012 med debutromanen Min mor siger, för vilken hon mottog Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat. Meter i sekunden [2020] tilldelades Weekendavisens Litteraturpris, har fått lysande kritik och sålt i över 80.000 exemplar i Danmark.

»Årets bok. En fullkomligt sagolik roman.« Jyllands-Posten

»En mästerironiker lägger ned sina vapen. En roman indränkt av otillräcklig kärlek.« Weekendavisen

»En klok och underhållande roman.« Betyg: 5 /5, Politiken

»Stine Pilgaard kan skriva så att man gapskrattar åt de porträtterade karaktärerna och situationerna. Under ordens lätthet ligger emellertid annat och mer än komik och retorik.« Betyg: 5 / 5, Berlingske

»Stine Pilgaard har skrivit en formfulländad komedi om normalitet.« Information


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone