Jump to content
The library informs: Gemensam e-bokssida för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm & Trosa. De flesta frågor kan du få hjälp med via "vanliga frågor och svar" under fliken "så funkar det", för övriga frågor vänligen kontakta ditt lokala bibliotek. Från 1 december 2021 så hänvisas låntagare på Vingåkers bibliotek till https://bibliotek.vingaker.se för lån av e-medier.

Digitala biblioteket för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm & Trosa.

Cover for Genom sprickan kommer ljuset
Isbn: 978-91-7885-586-5
Publisher: Visto förlag
Category:
Novels
Accessible since: October 2021

E-book

Genom sprickan kommer ljuset

Ola är femtio år och arbetar som vårdare i psykiatrin i Falun. Livet har runnit ifrån honom, egentligen har han inte gjort så mycket av det. I kontrast till hur många ser honom upplever han sig som en skön och humoristisk kille. Men självbilden kommer att spricka.

En psykotisk patient, Ludwig, som han blir kontaktperson för, ställer om tillvaron. På morgonrapporten får Ola veta att inget av det patienten säger verkar stämma med verkligheten, att hela livshistorien är inlindad i vanföreställningar. Men efter hand anar han sanningar bakom utsagorna som på ett märkligt sätt verkar ha kopplingar till hans eget liv. Han drivs till att utforska Ludwigs bakgrund närmre. Samtidigt skapar Olas attityd och plumpa skämt irritation, framför allt hos den unga, nya arbetsgruppen.

Problemen hopar sig och Ola söker sig febrilt en väg ut.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone