Jump to content
The library informs: Gemensam e-bokssida för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm & Trosa. De flesta frågor kan du få hjälp med via "vanliga frågor och svar" under fliken "så funkar det", för övriga frågor vänligen kontakta ditt lokala bibliotek. Från 1 december 2021 så hänvisas låntagare på Vingåkers bibliotek till https://bibliotek.vingaker.se för lån av e-medier.

Digitala biblioteket för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm & Trosa.

Cover for Var inte rädd
Isbn: 978-91-8916-948-7
Publisher: Pärlan Förlag
Category:
Children's books 9-12 years 6-9 years
Accessible since: November 2021

E-book

Var inte rädd

Det är flera år sedan Tistella tog koftan från flickan på Ledsamhetens ö. Men minnet finns kvar, det är som ett surr inuti henne. Koftan har hon också kvar, den ligger gömd innanför skorna längst in i hennes garderob.

En dag står Tistella inte ut med surret längre. Hon måste ge sig iväg tillbaka till Sagans värld och försöka ställa allt tillrätta. I Sagans värld får Tistella möta många märkliga varelser: Musfågeln Flyga Högt, de buttra Pessimisterna, molntroll och hösttroll och inte minst de oberäkneliga och farliga minidrakarna. Hon får vara med om många äventyr. Ofta är hon rädd. Ändå fortsätter hon framåt.

Under resans lopp blir två frågor viktiga för Tistella: Finns kungen? Och om han finns, kan han då tycka om någon som har så svårt att vara snäll?

Var inte rädd är den andra delen i serien om Sagans värld. Alla böckerna är fristående, och kan läsas i vilken ordning man vill.

Anna Andersson är författare och illustratör. Annas stora längtan är att hjälpa människor i alla åldrar att hitta tryggheten och äventyret i att vara Guds barn. Därför har hon skrivit böckerna om Sagans värld, som handlar om livet som kungens barn. Böckerna handlar bland annat om hur Gud ser på oss, vårt värde i Hans ögon, om förlåtelse både Guds och vår, om hur man blir Guds barn, och om hur vi genom att hålla fast vid vad Gud har sagt kan tackla svårigheter som vi möter.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone