Jump to content
The library informs: Gemensam e-bokssida för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm & Trosa. De flesta frågor kan du få hjälp med via "vanliga frågor och svar" under fliken "så funkar det", för övriga frågor vänligen kontakta ditt lokala bibliotek. Från 1 december 2021 så hänvisas låntagare på Vingåkers bibliotek till https://bibliotek.vingaker.se för lån av e-medier.

Digitala biblioteket för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm & Trosa.

Cover for Kaos : ett grekiskt krislexikon
Isbn: 978-91-8002-170-8
Publisher: Mondial
Category:
Society & Culture
Accessible since: December 2021
Narrator: Alexandra Pascalidou
Length: 8 hours 44 minutes

Audiobook

Kaos : ett grekiskt krislexikon

Kris är ett grekiskt ord. Kaos, katastrof och ekonomi också. Och så många fler ord som världen lånat utan att betala en slant för. När den grekiska ekonomin raserades blev Grekland Europas akilleshäl. Grekerna som länge levt i ett Dionysisk lyckorus blev plötsligt EU-klassens värstingar.

Kaos är boken som obducerar den grekiske patienten som ligger på intensiven. Alexandra Pascalidou rör sig lika självklart bland kriskrossade hamnarbetare, hemlösa, skeppsredarfruar, glittriga tv-personligheter som bland barnhemsbarn. Hon besöker bordeller, romska läger, demonstrationer och Gyllene grynings nazisthögkvarter. I taxibilar, på bussar och spårvagnar uppstår spontana debatter om hur världens första och en av de yngsta demokratier demoleras.

Kaos är en medryckande, närgången och djupt personlig uppgörelse med landet som gick från kollektiv kalasbulimi till en anorektisk svältdiet.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone