Jump to content
The library informs: Gemensam e-bokssida för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm & Trosa. De flesta frågor kan du få hjälp med via "vanliga frågor och svar" under fliken "så funkar det", för övriga frågor vänligen kontakta ditt lokala bibliotek. Från 1 december 2021 så hänvisas låntagare på Vingåkers bibliotek till https://bibliotek.vingaker.se för lån av e-medier.

Digitala biblioteket för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm & Trosa.

Cover for Värmland : Kronan bland Svea rikes länder
Isbn: 978-91-8901-970-6
Publisher: Votum Förlag
Category:
Travel & Holiday
Accessible since: February 2022

E-book

Värmland : Kronan bland Svea rikes länder

Ack Värmeland du sköna, du härliga land, Du krona bland Svea rikes länder   

Citatet från Värmlandsvisan sammanfattar på ett utmärkt sätt kulturlandskapet Värmland. Här finns storslagen natur samtidigt som det är hemvist för några av Sveriges mest framstående tekniska genier, författare och konstnärer.

Här finns en djupt rotad musikkultur med rötterna i den gamla bruksmiljön. Här bröts järnmalm under 400 år vilket bidrog till landets välstånd under stormaktstiden. Men här finns också en livskraftig idrottstradition och stolligheter som Båstnässkroten. Och det värmländska skrädmjölet kan skryta med att vara kvalitetsstämplat av EU.

Boken Värmland - Kronan bland Svea rikes länder med text på både svenska och engelska beskriver vad som gjort Värmland till just Värmland. Kortfattade texter pekar på både dåtid och nutid - så passa på att lära dig lite mer om Värmland samtidigt som du kan njuta av de vackra bilderna i denna storslagna fotobok. Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone