Jump to content
The library informs: Gemensam e-bokssida för folkbiblioteken i Flen & Trosa. De flesta frågor kan du få hjälp med via "vanliga frågor och svar" under fliken "så funkar det", för övriga frågor vänligen kontakta ditt lokala bibliotek.
Cover for Drottninggatan
Isbn: 978-91-8002-192-0
Publisher: Mondial
Category:
Society & Culture
Accessible since: February 2022

E-book

Drottninggatan

En röd resväska. En vattenflaska. En busshållplats som tillfälligt har flyttats. När Rakhmat Akilov den 7 april 2017 stjäl en lastbil och kör rakt mot folkmassan på Drottninggatan i Stockholm blir slumpen skillnaden mellan liv och död. Larmen strömmar in och budskapet sprider sig: Sverige är under attack.

I Drottninggatan berättar den prisbelönta författaren Åsa Erlandsson om fyrtio sekunder som satte skräck i en hel nation. Boken bygger på intervjuer med hundratals människor, varav flera berättar för första gången. Den skildrar även polisarbetet i kulisserna där enskilda personer var avgörande för att gripa terroristen.

»Ett mästarprov i det litterära reportagets genre.«
Victor Malm, Expressen

»Mästarberättaren och grävaren Åsa Erlandsson visar med sin bok hur lite vi fortfarande vet om terrordådet på Drottninggatan fem år senare. Obligatorisk läsning.«
Jan Gradvall, DI Weekend

»Skickligt och återhållsamt berättat. En gedigen dokumentation av ett av de allra värsta brotten i svensk historia.«

Dagens Nyheter

»En lysande lektion om skuggsamhället.«
Svenska Dagbladet

»Ilandet i ryggraden går som ett svart däcksspår genom Åsa Erlandssons reportage.«
Expressen

»Drottninggatan är ett stycke viktig nutidshistoria.«
Göteborgs-Posten

»Fem år efter terrorattentatet på Drottninggatan i Stockholm finns nu den enda bok vi kommer att behöva om händelsen. Så omfattande och gedigen är Åsa Erlandssons 'Drottninggatan'.«
Sydsvenskan

*

Åsa Erlandsson är journalist och författare och har bland annat tilldelats Stora journalistpriset, Guldspaden och Advokatsamfundets journalistpris. Hon har tidigare skrivit boken Det som aldrig fick ske: skolattentatet i Trollhättan.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone