Jump to content
The library informs: Gemensam e-bokssida för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm & Trosa. De flesta frågor kan du få hjälp med via "vanliga frågor och svar" under fliken "så funkar det", för övriga frågor vänligen kontakta ditt lokala bibliotek. Från 1 december 2021 så hänvisas låntagare på Vingåkers bibliotek till https://bibliotek.vingaker.se för lån av e-medier.

Digitala biblioteket för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm & Trosa.

Cover for Mannen på gatan
Isbn: 978-91-8023-196-1
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: February 2022

E-book

Mannen på gatan

Första boken i ny hyllad kriminalserie

»En thrillerdebut som kommer ta Sverige med storm.« Monica Lindgren, SVT Go'kväll

»Första boken i ny brittisk deckarserie med socialrealistiska inslag.
« Lotta Olsson rekommenderar Mannen på gatan i DN

»Perfekt tempo och nervkittlande upplösning. En lysande thriller.« M. W. Craven

När Jimmy, en hemlös veteran som kämpar med posttraumatiskt stressyndrom, hör ljudet av något tungt som faller i floden - mitt under ett högljutt gräl mellan två män - försöker han först låtsas att han inte hört något. Det är inte hans strid.
Men när han får syn på en tidningsrubrik om en flicka, Carrie, vars pappa försvunnit, och anar att det kan vara samma man, påminns han om någon han själv förlorat. Jimmy bestämmer sig för att sluta fly sitt förflutna och berätta för flickan vad han hörde. Det visar sig bara vara början på historien.
Polisen lägger ingen vikt vid Jimmys vittnesmål, men Carrie är övertygad om att något hemskt har hänt hennes pappa. Jimmy går med på att hjälpa henne - något som försätter honom i allvarlig fara i förhållande till både gamla och nya fiender.
Men Jimmy har en fördel: när man inte har något, har man inte heller något att förlora...

TREVOR WOOD är en brittisk författare, bosatt i Newcastle. Han har tjänstgjort inom den brittiska flottan i 16 år, har en mastersexamen i kreativt skrivande och har även arbetat som journalist. Mannen på gatan är hans hyllade thrillerdebut, som vunnit en CWA John Creasy AwardSpecsavers Best Crime Debut Award och nominerats till Theakston's Old Peculier Crime Novel of the Year.

»Originell, realistisk och mörk - borde bli en omedelbar klassiker.« Lee ChildLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone