Jump to content
The library informs: Gemensam e-bokssida för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm & Trosa. De flesta frågor kan du få hjälp med via "vanliga frågor och svar" under fliken "så funkar det", för övriga frågor vänligen kontakta ditt lokala bibliotek. Från 1 december 2021 så hänvisas låntagare på Vingåkers bibliotek till https://bibliotek.vingaker.se för lån av e-medier.

Digitala biblioteket för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm & Trosa.

Cover for Yorkshirekvartetten
Isbn: 978-91-8063-397-0
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: October 2022

E-book

Yorkshirekvartetten

»David Peace är en säregen röst och en stor begåvning. För mig framstår Yorkshirekvartetten som någonting av det mest fascinerande som skrivits inom kriminalgenren på mycket länge. Och 1983 blir på ett sätt den naturliga höjdpunkten.« Kristian Lundberg

Det börjar i Leeds, 1974. Medan staden förbereder sig inför jubileumsfirandet av drottning Elizabeths regeringstid mördas flera prostituerade i rad. Kriminalinspektören Bob Fraser och reportern Jack Whitehead arbetar oförtröttligt, var och en på sitt sätt, för att få fast gärningsmannen. Under det kommande decenniet hemsöks staden av »The Yorkshire Ripper«, som mördaren kallas i folkmun. Ingenting är som det verkar och ingen går att lita på, inte ens poliserna själva.
Yorkshire-kvartetten samlar David Peaces fyra hyllade deckare 1974, 1977, 1980 och 1983 i en utgåva. I översättning av Rebecca Alsberg.

DAVID PEACE [f. 1967] växte upp i Yorkshire på sjuttiotalet. Han är mest känd för hyllade Yorkshire-kvartetten och utsågs tidigt i sin karriär till en av Storbritanniens bästa unga författare.

»David Peace skriver hårdkokt och rasande, med svärtan hos en igenbommad gruva.« | SAM SUNDBERG, SVENSKA DAGBLADET

»1977 är en nattsvart djupdykning i ofattbar, mänsklig ondska.« | INGALILL MOSANDER, AFTONBLADET

»Yorkshirekvartetten är en läsupplevelse utöver det vanliga.« | MIKAEL R KARLSSON, BORÅS TIDNING

»I 1983 finns det så mycket av spänning att det knappt går att ta in. Romanen bör nog mera läsas som ett diktverk, ett ilsket och speedat requiem över en medmänsklighet som (nästan) gått förlorad i Yorkshire och på andra håll.« | PÄR ALEXANDERSSON, DAST MAGAZINE


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone