Jump to content
The library informs: Gemensam e-bokssida för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm & Trosa. De flesta frågor kan du få hjälp med via "vanliga frågor och svar" under fliken "så funkar det", för övriga frågor vänligen kontakta ditt lokala bibliotek. ”Katrineholms bibliotek kommer att lämna Sörmlandsportalen den 24 april. För dig som är låntagare på Katrineholms bibliotek är det då inte längre möjligt att låna e-böcker eller ljudböcker via Sörmlandsportalen eller i appen Bibliotek. Tänk på att pågående lån också upphör att gälla från det datumet.

Digitala biblioteket för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm & Trosa.

Cover for Miranda och pärlhalsbandet
Isbn: 978-91-8023-340-8
Publisher: Modernista
Category:
Children's books 9-12 years
Accessible since: November 2022

E-book

Miranda och pärlhalsbandet

Första boken i Kerstin Sundhs klassiska äventyrsserie om Miranda

Miranda från fattigkvarteren ser ut som ett litet troll med sina sneda ögon, sin fräkniga näsa och håret som spretar. Hon blir felaktigt anklagad för stöld och ger sig av på rymmen från polisen och arga Pettersson med båten, men får hjälp från oväntat håll.
Den första boken i serien om Miranda, Miranda och pärlhalsbandet, är en lättläst och spännande äventyrsbok om rädslan för ensamhet, om att vara annorlunda och om medmänsklighet.

KERSTIN SUNDH [1912–2000] debuterade som författare sent i livet. Hennes barn- och ungdomsböcker hör till landets allra mest lästa och uppskattade samt finns översatta till tio olika språk. Miranda och pärlhalsbandet har blivit vald till en av »Sveriges hundra bästa böcker« av det svenska folket.

»Miranda-böckerna är världens bästa böcker. De måste ni bara läsa!« Amanda, 11 år, ur Kompisarnas Boktips


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone