Jump to content
The library informs: Gemensam e-bokssida för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm & Trosa. De flesta frågor kan du få hjälp med via "vanliga frågor och svar" under fliken "så funkar det", för övriga frågor vänligen kontakta ditt lokala bibliotek. Från 1 december 2021 så hänvisas låntagare på Vingåkers bibliotek till https://bibliotek.vingaker.se för lån av e-medier.

Digitala biblioteket för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm & Trosa.

Cover for Nattglim
Isbn: 978-91-8073-145-4
Publisher: Visto förlag
Category:
Novels
Accessible since: December 2022

E-book

Nattglim

- Jag kan inte lämna ditt slott, sa Astrid ursäktande.

- Jag vet.

- Hon hörde hur gångjärnen till dörren började gnissla, och hur monstrets beniga fötter släpades över golvet där ute. När hon ännu en gång tittade upp från sitt gömställe var dörren stängd.

Lilla fröken Astrid Märkvärdig, har du din fars namn att leva upp till? Ingen vill läsa din bok, ingen förstår ens vad du säger. Du bär din ensamhet som snigeln bär sitt hus. Men när det är dags att utkora en offerbrud att blidka odjuret som sprider skräck och farsot i bygden, då är det du som står först på tur!

Du tror väl inte på monster, Astrid? Ett vidunder, v­erkligen? En levande-död, lidandet har gjort honom grym? Det är bara s­krock och skrå och hittepå! Fast k­anske är du ändå rätt person? Sagoforskaren. S­ägensamlerskan. Mytologiexperten. Om det är någon som vet allt om m­onster och vidunder så är det väl du, Astrid Märkvärdig?

Men vad vet du om kärlek?

Nattglim är en saga om människor och monster, om d­agsljusets g­emenskap och nattmörkrets förfrämligande, om livets slut och slutmål. Etik och erotik. Stoicism och sado­-masochism. M­onster­moral, hednisk hedonism och filosofi från g­ravkammaren.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone