Jump to content
The library informs: Gemensam e-bokssida för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm & Trosa. De flesta frågor kan du få hjälp med via "vanliga frågor och svar" under fliken "så funkar det", för övriga frågor vänligen kontakta ditt lokala bibliotek. ”Katrineholms bibliotek kommer att lämna Sörmlandsportalen den 24 april. För dig som är låntagare på Katrineholms bibliotek är det då inte längre möjligt att låna e-böcker eller ljudböcker via Sörmlandsportalen eller i appen Bibliotek. Tänk på att pågående lån också upphör att gälla från det datumet.

Digitala biblioteket för folkbiblioteken i Flen, Katrineholm & Trosa.

Cover for Marigold och Rose
Isbn: 978-91-8910-555-3
Publisher: Rámus förlag
Category:
Novels
Accessible since: February 2023

E-book

Marigold och Rose

Med Marigold och Rose debuterar nobelpristagaren Louise Glück som prosaförfattare. En berättelse som inte liknar något Glück tidigare har skrivit, men samtidigt bärs av hennes precisa språk och präglas av hennes så typiska balans mellan glädje och melankoli. En sagolik memoar över de båda tvillingarna Marigolds och Roses första levnadsår.

Rose är en social varelse. Marigold tycker mest böcker, trots att hon ännu inte kan läsa. Allting kommer att försvinna, men Marigold kommer att lära sig fler och fler ord så att hon kan skriva sin bok. Ändå är det Rose som pratar först. 

Marigold och Rose är en lika melankolisk som munter berättelse om tvillingarna Marigolds och Roses första levnadsår, om deras upptäckt av världen och insikter om Mamma, Pappa, Mormor och vad de försöker att undanhålla dem. En sagolik undersökning om vad som har varit och vad som kommer att bli, berättad av de båda bebisarna genom Louise Glücks precisa språk och blick.

Louise Glück (f. 1943) och tilldelades 2020 såväl Nobelpriset i litteratur som Tranströmerpriset. Hon har tidigare utkommit med tretton dikt- och två essäsamlingar. Marigold och Rose utnämndes av bland annat The New York Times som en av 2022 års bästa böcker. Jonas Brun står för den svenska översättningen.

 Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone