Jump to content
The library informs: Gemensam e-bokssida för folkbiblioteken i Flen & Trosa. De flesta frågor kan du få hjälp med via "vanliga frågor och svar" under fliken "så funkar det", för övriga frågor vänligen kontakta ditt lokala bibliotek.
Cover for Varför just jag? - Om att överleva Auschwitz I, Neuengamme och Watenstedt
Isbn: 978-91-5277-071-9
Publisher: Swekaz
Category:
History
Accessible since: May 2023
Narrator: Thomas Irgard
Length: 4 hours 36 minutes

Audiobook

Varför just jag? - Om att överleva Auschwitz I, Neuengamme och Watenstedt

"Varför just jag? - Om att överleva Auschwitz I, Neuengamme och Watenstedt" är en bearbetad berättelse baserad på min fars självbiografi "Arbete ger frihet". Berättelsen är exakt samma som i "Arbete ger frihet" men innehåller bara det som handlar om själva vardagslivet till överlevnad. Berättelsen uttryckter händelser om Förintelsen på ett milt sätt så att man orkar lyssna. Den berör på ett kusligt sätt och man får ett nytt perspektiv på Förintelsen.

Boken fungerar bra som ett redskap inför besök till Förintelsens minnesplatser.
Min far överlevde det dagliga helvetet i de tyska koncentrationslägren Auschwitz I, Neuengamme och Watenstedt. "Varför just jag?" är en fråga som min far och många andra fångar säkert tänkte i olika situationer som han mirakalöst överlevde och där livet ofta hängde på en tråd. Det var den rena turen och många slumpmässiga val för att överleva som räddade honom och hans bror. Ingen av dem var av judiskt ursprung. Värmen och styrkan i hans brors sällskap, tillsammans med hans aldrig sviktande hopp, var ytterligare faktorer som bar honom genom de dagliga svårigheterna. Det finns många heroiska situationer där min far lyckades göra livet uthärdligt för sina medfångar och därigenom förmodligen räddade liv. "Varför just jag?" är en återkommande tanke genom hela ljudboken och leder oss till att gräva djupare in i de extrema händelser som vi även idag kan bevittna.
Den här boken är bevis på att det fanns omständigheter som möjliggjorde överlevnad genom dessa svårigheter, även när förhållandena och oddsen antydde tvärtom.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone