Jump to content
The library informs: Gemensam e-bokssida för folkbiblioteken i Flen & Trosa. De flesta frågor kan du få hjälp med via "vanliga frågor och svar" under fliken "så funkar det", för övriga frågor vänligen kontakta ditt lokala bibliotek.
Cover for Dodsworth
Isbn: 978-91-8094-003-0
Publisher: Modernista
Category:
Novels
Accessible since: June 2023

E-book

Dodsworth

I romanen Dodsworth tar författaren Sinclair Lewis oss med på en oförglömlig resa genom äktenskapets intrikata landskap och mänskliga natur.
Huvudpersonen Sam Dodsworth är en framgångsrik affärsman som nyligen har dragit sig tillbaka från sitt företag. Tillsammans med sin hustru Fran ger han sig ut på en resa till Europa, förväntansfull inför nya äventyr och upptäckter. Men när de möter nya kulturer och bekantar sig med olika människor, börjar deras äktenskap och deras själsliga band att ifrågasättas.
Dodsworth är en tidlös och tankeväckande skildring av äktenskapets komplexiteter och människans strävan efter identitet och meningsfullhet. Sinclair Lewis levererar en vass och rättfram berättelse som tvingar oss att reflektera över våra egna relationer och livsval. Genom intrikata karaktärer och en engagerande berättarröst utforskar författaren ärligt och med en subtil ironi de moraliska och existentiella dilemman som väcker frågor om kärlek, lojalitet och personlig utveckling.
I översättning av Teresia Eurén.

SINCLAIR LEWIS [1885-1951] var en amerikansk författare. Efter examen från Yale skrev han för tidningar som Cosmopolitan och The Saturday Evening Post. Han fick sitt litterära genombrott med den satiriska romanen Storgatan [Main Street, 1920]. Sinclair Lewis var den förste amerikanske författaren att tilldelas Nobelpriset.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone